О Йон Со / Oh Yeon Seo

0 549

О Йон СоХанґиль: 오연서

Стать: Жінка

День народження: 22 червня 1987

Знак зодіаку: Рак

Зріст: 170 см

Професія: акторка, модель, співачка

Місце народження: Чінчжу, провінція Південний Кьонсан, Південна Корея

Агентство: SidusHQ

Ім’я при народженні: О Хе Нім

Цікаві факти

О Йон СоАктриса змінила своє ім’я з Хе Нім на Йон Со, тому що воно жіночніше, після консультації у шамана. За словами актриси, завдяки новому імені, у неї все вийшло.

Народилася в Чінджу, провінція Південний Кьонсан, і виросла в окрузі Чанньон.

Навчалася у Старшій школі мистецтв Аньян, потім в Університеті Донґук (кафедра театру та кіно)

У дитинстві актриса спочатку мріяла стати археологом і президентом.

О Йон Со описала б себе як милу, трохи просту і, можливо, сексуальну.

О Йон Со – колишня учасниця жіночого гурту LUV.

На другому році середньої школи О Йон Со разом з друзями пішла на прослуховування в SM Entertainment, яке проходило в Теґу, але їй відмовили. Проте інша компанія зв’язалася з нею, сказавши, що вона пройшла кваліфікацію. Дівчина переїхала в Сеул, дебютувавши чотири місяці по тому у віці 15 років з групою LUV під своїм іменем – О Хе Нім. Група випустила свій перший альбом «Story» з синглами «Помаранчева дівчина» та «Я все ще вірю у тебе». Але за пів року група розпалася через низьку популярність. О Йон Со каже, що ніколи не забуде танцювальну хореографію до дебютної пісні LUV.

Кумиром О Йон Со була співачка і актриса Бо А, і вона хотіла бути схожою на неї.

О Йон Со називали «маленька Кім Хі Сон», тому що вона, як кажуть, нагадує актрису Кім Хі Сон. Але відтоді О Йон Со створила власне ім’я.

Зразком для наслідування для О Йон Со є актриса Кім Хе Су.

О Йон Со не може приймати холодний душ. Вона ненавидить, коли холодно.

У старшій школі О Йон Со довгий час сиділа на дієті, тому що їй не сподобалось, який вона мала вигляд на екрані.

За словами актриси, її шкіра дуже суха і чутлива, тому для догляду вона використовує очищаючу пінку, тонік, водну есенцію, крем для очей, об’ємну есенцію, відбілюючу есенцію та органічне масло для обличчя.

О Йон Со використовує крем для очей ще з підліткового віку, оскільки їй сказали почати користуватися ним. Це продукт для догляду за шкірою, про який вона ніколи не забуває.

Актриса почувається живою, коли грає, але іноді це важко для тіла і душі.

Її мрія – зіграти разом з Леонардо Ді Капріо, якщо вона колись потрапить до Голлівуду.

О Йон Со соромно, коли вона дивиться на себе у ролі Пан Маль Сук у дорамі «Сімейка мого чоловіка».

О Йон Со хотіла б зіграти з Со Кан Чжуном та Чон У Соном.

2013 року О Йон Со була призначена послом Червоного Хреста разом з актором Рю Су Йоном.

О Йон Со відпочиває, дивлячись аніме, що вважає розслаблюючим і оздоровчим процесом для очищення своїх думок.

Їй подобається користуватися соціальними мережами і читати коментарі від своїх прихильників, які надихають її і нагадують, що вони її люблять.

Коли актриса була юною, вона переймалася зовнішністю людей, а тепер для неї важливіші особисті якості.

О Йон Со не вірить у невдачу, тому що вважає, що коли відчуваєш відчай чи геть не пощастило, можна знову піднятися, і якщо спробувати ще раз, все вийде.

«Я вирішую, що робити, і роблю те, що вирішила зробити».

Кар’єра

О Йон СоЯк актриса, О Йон Со дебютувала у дорамі «На вістрі» 2003 року, але тривалий час залишалася невідомою.

2007 року вийшов фільм «Хтось позаду тебе» – це перший фільм жахів, в якому зіграла О Йон Со.

2009 року актриса знову знялась у фільмі жахів під назвою «Кров’яна застава», тепер уже у головній ролі.

Але О Йон Со привернула значну увагу лише після того, як з’явилася у сімейній дорамі «Сімейка мого чоловіка» у 2012 році.

Потім О Йон Со приєдналася до розважального шоу «Молодята» разом із І Чжуном з MBLAQ. Шоу поєднувало знаменитостей, які вдавали подружню пару та разом вирішували різні проблеми.

Наприкінці 2012 року О Йон Со запропонували знятися у дорамі «Вперед, О Чжа Рьоне!». Це була її перша головна роль у дорамі.

У 2013 році О Йон Со  знялася у ролі головного торакального хірурга в медичній дорамі «Генії медицини», заради якої підрізала своє волосся.

2014 року О Йон Со зіграла головну героїню -Чжан Бо Рі, співчутливу та самовіддану людину, у відомому серіалі «Вперед! Чжан Бо Рі!». Рейтинг дорами досяг максимуму в 40,4% і призвів до зростання популярності актриси.

У 2015 році О Йон Со зіграла Шін Юль – останню принцесу Пархе в історичній дорамі «Сіяй або збожеволій», де головну чоловічу роль виконав Чжан Хьок. Серіал очолював рейтинг у своєму часовому інтервалі протягом усього показу.

2016 року О Йон Со разом з Рейном знялася у дорамі «Поверніться, ачжоші». Персонаж актриси – Хан Хон Нан, чоловік, який реінкарнував у жіночому тілі. Актрису хвалили за її хімію з колегою І Ха Ні, з якою вони співпрацювали у попередньому проєкті «Сіяй або збожеволій». Актриса також вразила глядачів комедійним зображенням чоловічого образу.

У 2017 році Йон Со зіграла у рімейку популярної історичної дорами 2001 року «Моє нахабне дівчисько» разом з Чжу Воном.

У серпні 2017 року актриса підписала контракт з новим агентством Celltrion Entertainment.

Того ж року О Йон Со разом з І Син Ґі виконали головні ролі у фантастичній романтичній комедійній дорамі «Хваюґі (Корейська Одіссея)». Кожна серія дорами мала високі рейтинги.

2018 року О Йон Со знялась у фільмі-адаптації дорами «Сир у мишоловці» разом з Пак Хе Чжіном.

У жовтні 2019 року актриса перейшла до нового агентства SidusHQ.

Наприкінці 2019 року вийшла романтична комедійна дорама «Кохання з недоліками/Неідеальні люди», в якій О Йон Со зіграла головну жіночу роль, а її партнером по знімальному майданчику став Ан Чже Хьон. За цю роль актриса була номінована на Нагороду за вищу майстерність Премії SBS Drama.

Приватне життя

О Йон Со Кім Бом

О Йон Со незаміжня.

За чутками, актриса зустрічалася з кількома відомими акторами.

Ходили чутки, що О Йон Со зустрічається з колегою по дорамі «Вперед, О Чжа Рьоне!» – Чжан У. Але вона каже, що вони ніколи не були у стосунках.

Актриса була шокована, почувши чутки, і розповіла про них І Чжуну, її віртуальному чоловіку у шоу «Молодята», в якому на той час брала учать: «Чжан У оппа і я дійсно зблизилися, завдяки дорамі. Ми разом їли, пили чай і багато розмовляли про акторську майстерність та інше. Тож коли ми сфотографувались, я справді не знала, що люди це побачать і подумають, що ми зустрічаємось».

У травні 2017 року з’явилися чутки, що О Йон Со зустрічається з актором Кім Нім Соком, оскільки нібито хтось помітив двох знаменитостей на побаченні в кінотеатрі у Каннамі. Проте агентства обох акторів одразу ж спростували чутки, заявивши, що це неправда, і що вони навіть не знають один одного.

Наприкінці березня 2018 року було підтверджено, що у О Йон Со стосунки з актором Кім Бомом. Вони познайомилися через спільних знайомих. Їм було легко розмовляти один з одним, і їхня дружба швидко переросла у романтичні стосунки. Але вони протривали лише кілька місяців, і пара розійшлася.

У 2019 році Ґу Хе Сон заявила, що у її чоловіка Ан Чже Хьона роман з його колегою по дорамі «Кохання з недоліками/Неідеальні люди». Агентство О Йон Со. спростувало чутки про те, що актори зустрічаються. Агентство також повідомило, що планують подати у суд на Ґу Хе Сон, за поширення брехні та наклеп в її соціальних мережах. Ан Чже Хьон особисто вибачився перед О Йон Со.

За словами О Йон Со, вона ніколи не хотіла вийти заміж. Але після того як її колега по дорамі «Генії медицини» Квон Сан У показав фото своєї родини, актрисі також захотілось створити власну сім’ю.

Ідеальний чоловік для О Йон Со – це той, з ким вона може легко спілкуватися і мати внутрішній зв’язок. Крім того, «поганий хлопець» для інших жінок і джентльмен з нею.

Фільмографія

Фільми

2007 – Herb / Зелень

2007 – Someone Behind You / Хтось позаду тебе

2007 – May I Cry? / Можна мені плакати?

2008 – Our School’s E.T. / Наш учитель англійської

2009 – A Blood Pledge / Кров’яна застава

2010 – Happy Killers / Щасливі кілери

2011 – Green Days / Зелені дні

2012 – Just Friends / Просто друзі

2016 – Take Off 2 / Злітай 2

2018 – Cheese in the Trap / Сир у мишоловці

Дорами

2003 – Sharp 1 / На вістрі 1

2006 – Stranger Than Paradise / Дивніше, ніж рай

2006 – Love and Hate / Кохання і ненависть

2007 – H.I.T / Група розслідування убивств

2007 – Money’s Warfare / Грошова війна

2008 – LoveForSale.com [Drama City] / Кохання на продаж

2008 – Returned Earthen Bowl / Повернення глиняної чаші

2008 – King Sejong / Король Се Чжон

2010 – The Great Merchant / Чудова купчиха

2010 – More Charming by the Day / Більше чарівності за день

2010 – Dong Yi / Дон І

2011 – Baby Faced Beauty / Красуня з ляльковим обличчям

2012 – My Husband Got a Family / Сімейка мого чоловіка / 1-ша Премія K-Drama Star: Висхідна зірка / Премія KBS Drama: Краща нова актриса

2012 – Here Comes Mr. Oh / Вперед, О Чжан Рьоне! / Премія MBC Drama: Краща нова актриса / 2-га Премія APAN Star: Популярна зірка

2013 – Medical Top Team / Генії медицини

2014 – Jang Bo-ri is Here! / Вперед! Чжан Бо Рі! / 7-ма Премія Korea Drama: Нагорода за вищу майстерність, актриса /Премія MBC Drama: Нагорода за вищу майстерність, актриса серіалу

2015 – Shine or Go Crazy / Сіяй або збожеволій

2016 – Come Back Mister / Поверніться, аджоссі / 2016 Премія Asia Model: Нагорода за популярність / Премія SBS Drama: Нагорода за вищу майстерність, актриса фентезі-дорами

2017 – My Sassy Girl / Моє нахабне дівчисько

2017 – 2018 – A Korean Odyssey / Хваюґі: Корейська Одіссея

2019- 2020 – Love with Flaws / Кохання з недоліками/Неідеальні люди

Залишити відгук

Вашу ел. пошту не буде опубліковано.

Дякуємо за вашу думку.