Чжі Чан Ук / Ji Chang Wook

11 900

ji-chang-wookХанґиль:  지창욱

Стать: Чоловік

День народження: 5 липня 1987

Знак зодіаку: Рак

Зріст: 182 см

Професія: актор, модель, театральний актор, співак

Місце народження: Ан’ян, Південна Корея

Агентство: Glorious Entertainment

Цікаві факти

ji-chang-wook1Любить грати у “Starcraft”.

Вміє плести шарфи, але не впевнений, що робить це якісно.

У шкільні роки вчився грати на фортепіано, зараз мріє навчитися грати на гітарі.

Більше любить спів, ніж акторську роботу. В учнівські роки часто співав на шкільній сцені. При вступі до Університету Данкук на факультет сценічного мистецтва на творчому іспиті виконував пісню з мюзиклу “Les Miserables”.

Стверджує, що не вміє танцювати. В танцях порівнює себе з малою дитиною.

Його улюблений актор – Бред Пітт.

Улюблена пісня: Lee Juck — «Rain»

Любить читати мангу. Його улюблена – “Наруто”. 

Швидко набирає і втрачає вагу. 

Полюбляє багато їсти та займатися спортом.

З дитинства не любить моркву.

Почувається ніяково на телевізійних шоу. Часто соромиться.

Має широкі плечі, що інколи стає проблемою в підборі костюму.

Віддав мамі свою першу зарплату від зйомок в рекламі.

Перед кожним проєктом ретельно аналізує майбутню роль та старанно готується до її втілення.

В одному інтерв’ю зізнався, що йому соромно перед матір’ю за біль, який спричинив їй, коли попри її заборону почав будувати акторську кар’єру. Але жінка говорить, що пишається успіхом сина.

Довгий час мріяв знятися в дорамі про лікарів.

Не бере з собою телефон, коли працює.

Часто забуває вчасно оплатити комунальні послуги.

У 2012 потрапив в аварію, після якої уважні глядачі помітили, що ніс кумира зазнав змін – став тоншим і гострішим. Зміну актора фанати пояснюють дорослішанням та роботою гримерів.

ji-chang-wook2Юність

Чан Ук є єдиною дитиною в родині.

Після смерті батька, залишився з мамою.

З дитинства був дуже активною, товариською дитиною і захоплювався спортивними іграми. Любив займатися баскетболом та футболом.

У шкільні роки дуже довго обирав свою майбутню професію. 

Спочатку хотів стати архітектором чи інженером, пізніше обирав між кар’єрою лікаря, вчителя, адвоката або судді. Зрештою зупинив свій вибір на акторстві.

 

Кар’єра

ji-chang-wook5Дебютував на театральній сцені ще студентом: Чан Ук грав в історичних та сучасних виставах, після чого його помітили агенти кіностудій.

Творчий шлях Чжі Чан Ука в кіно розпочався у 2008 році, після отримання другорядної ролі у серіалі “Ти вкрала моє серце”. 

Проте офіційний дебют випускника Данкук відбувся того ж року у фільмі “Спляча красуня”, де Чан Ук зіграв безіменного героя.

Багатосерійний серіал “Мої надто ідеальні сини”, який вийшов 2009 року, приніс популярність акторові. У серіалі Чжі Чан Ук виконав роль молодшого із чотирьох синів. Дорама пройшла з величезним успіхом, який приніс усім виконавцям популярність.

У 2010 році в кінотеатрах Кореї відбулася прем’єра фільму жахів “Смертельний дзвін” за участі Чжі Чан Ука.

Дораму “Усміхайся знову” глядачі сприйняли чудово. Спеціально для ролі в цьому серіалі Чан Ук по кілька годин на день проводив на льоду, навчаючись ковзанярському спорту. Робота актора в проєкті  була винагороджена високими рейтингами та провідною позицією протягом 15 тижнів.

У 2011 році Чан Ук зіграв у мюзиклі “Спокуси мене”. 

Наступна робота актора – історичний серіал “Воїн Пек Дон Су” переносить глядачів в епоху Чосон, в часи політичних інтриг. Більше трьох місяців поспіль дорама “Воїн Пек Дон Су”, очолювала список найпопулярніших серіалів.

Того ж року почала транслюватися дорама з його участю під назвою “Овочева крамничка холостяка”, в основу сюжету якої лягла реальна історія. 

Окрім акторської гри в дорамах того року, глядачі змогли почути OST-и у виконанні Чжі Чан Ука: “Meet Again” (“Воїн Пек Дон Су”), “Your Warmth” та “Oh Sing Sing Men” ( “Овочева крамничка холостяка”, останній записаний спільно з І Кван Су, Кім Йон Кваном, Шін Ун Хо, Сон Чже та Чжі Хьоком).

ji-chang-wook4У 2012 році Чан Ук виконав роль Ю Ін Ха у дорамі “П’ять пальців”, до якої він також записав OST “Fill Up”. 

У 2013 році актор взявся до активної роботи над мюзиклами. Так він взяв участь у проєктах: “Дні”, “Джек Різник” та “Брати були сміливі”. 

Також того року виконав епізодичну роль у фільмі “Практичний довідник з використання чоловіків” та одну з головних ролей у багатосерійному історичному серіалі “Імператриця Кі”. Чжі Чан Ук зіграв імператора Тогон Темура, який у його виконанні отримав 13 місце (з 99) у списку найсерйозніших персонажів серіалів за 2014 рік.

У 2014 році актор знову зіграв у мюзиклі “Дні”, виконав роль у дорамі “Секретне кохання” та головну роль у серіалі “Цілитель”. Останній вийшов на екрани у грудні 2014 року і всі 20 серій утримував стабільний рейтинг. Чжі Чан Ук вкотре подарував свій голос серіалу, виконавши OST “I ​​Will Protect You”.

Наступні проєкти “К2” (2016), “Сфабриковане місто” (2017), детективна дорама “Підозрілий партнер” (2017) принесли Чжі Чан Уку ще більше любові від глядачів.

У серпні 2017 року актор вступив до лав армії.

Завершив службу у званні капрала 27 квітня 2019 року в Артилерійській бригаді Чорвон у провінції Канвондо.

Після армії Чжі Чан Ук продовжив сходження на вершину акторської слави. 

Актор з’явився в рейтингових дорамах “Розтопи мене ніжно”, “Цілодобова крамничка” та “Шалено закохані у місті. Викрадачка фотоапарата”.

6 травня 2022 року на стрімінговій платформі Netflix стартував показ музичної дорами “Звук магії”.

Наразі актор знімається в дорамі “Скажи мені своє бажання”.

Приватне життя

ji-chang-wook3Навколо особистого життя актора, чия популярність б’є рекорди, за традицією ходить безліч чуток. Красеню нерідко приписують службові романи, проте ці чутки не мають підтвердження.

У 2015 році представник зірки спростував плітки щодо романтичних стосунків Чжі Чан Ука з володаркою титулу “Міс Корея” Кім Чжу Рі.

Актор вважає, що для артиста стосунки це розкіш. 

Чан Ук не має особливого ідеального типу. 

Мріє зустрічатися із дівчиною його професії. 

Для нього не важлива різниця у віці, головне, щоб він та його дівчина могли добре спілкуватися. 

Подобаються веселі, життєрадісні дівчата. 

Вважає, що він не з тих, хто може закохатися з першого погляду.

Актор наголосив, що для нього головне комфортне спілкування з жінками та їх прекрасне почуття гумору, а не зовнішність.

Фільмографія

Фільми

2008 – Sleeping Beauty/Спляча красуня

2010 – Death Bell 2: Bloody Camp/ Смертельний дзвін 2. Кривавий табір

2013 – How to Use Guys with Secret Tips/Практичний довідник з використання чоловіків

2015 – The Long Way Home/Довгий шлях додому

2017 – Fabricated City/Сфабриковане місто

2017 – The Bros/Друзяки

2021 – Hard Hit/Дзвінок від невідомого

скоро на екранах – Two Policemen/Два поліцейські 

Дорами

2008 – You Stole My Heart/Ти вкрала моє серце

2009 – My too Perfect Sons/Мої надто ідеальні сини

2010 – Hero /Герой2011 – Smile Again/Усміхайся знову

2011 – Warrior Baek Dong Soo/Воїн Пек Дон Су

2012 – Bachelor’s Vegetable Store/Овочева крамничка холостяка

2012 – Five Fingers/П’ять пальців

2014 – Empress Ki/Імператриця Кі

2014 – Secret Love/Секретне кохання 

2015 – Healer/Цілитель

2016 – К2/К2

2016 – The Whirlwind Girl 2 / Дівчина-торнадо (2 сезон)

2016-2017 – 7 перших поцілунків/First Kiss For The Seventh Time

2017 – Suspicious Partner/Підозрілий партнер

2019 – Melting Me Softly/Розтопи мене ніжно

2020 – Backstreet Rookie/Цілодобова крамничка

2021 – Lovestruck in the City/Шалено закохані у місті. Викрадачка фотоапарата

2022 – The Sound of Magic/Звук магії

2022 – If You Wish Upon Me/Скажи мені своє бажання

11 коментарі
  1. Олександра коментує

    Чан Ук актор з якого почалося моє захоплення корейськими дорамами. Як би не К2 , то до цього часу в дивилася голлівудські фільми.

  2. Вова коментує

    Не бачу поки нікого кращого в жанрі екшен/бойовик від Чжі Чан Ука. Хоча і Цілодобову крамничку я дивився з задоволенням.

  3. Оксана коментує

    Я фанат Чжі Чан Ука з часів Імператриці Кі. Добре що зараз є такий сайт як ваш, де можна дорами і новини дивитись українською, до цього часу все було тільки на російськомовних сайтах. За це велика подяка Вам.

  4. Вікторія коментує

    “У 2012 потрапив в аварію, після якої уважні глядачі помітили, що ніс кумира зазнав змін – став тоншим і гострішим. Зміну актора фанати пояснюють дорослішанням та роботою гримерів”. Дійсно, в неті на різних групах і форумах багато спекуляцій навколо пластики актора. Я бачила реальні фото після ДТП, і треба сказати що його ніс був практично розбитий повністю і якщо і було втручання косметичних хірургів, то воно була явно викликане необхідністю усунення наслідків ДТП. Якщо в процесі цього усунення і покращився вигляд носа, то це просто підкореслило красу актора. Але якогось такого явного ефекту точно не було. Чан Ук реально красивий від природи чи то від батька, фото якого ніхто не бачив. Він дійсно не схожий на інших корейських акторів -азіатів. В ньього європейський тип тілобудови. Довгі ноги і широкі плечі. Мабуть тому він більше подобається європейським глядачам.

  5. Аліна коментує

    Гарний огляд зробили. Але нічого не має про нагороди актора, а нього їх чимало.

  6. Леся коментує

    Дякую за те що доповнили сайт інформацією про Вукі. І ще дуже зручно оформили розділ Фільмографія- одразу можна перейти на фільм чи дораму що є на сайті.

  7. Іван коментує

    Гарно викладений огляд актора. Але маю певні доповнення. Ви написали, що актор віддав першу зарплату з реклами мамі. Але насправді до 2016 року Чжі Чан Ук тільки те і робив, що віддавав всі зароблені кошти на повернення боргів батьків. Оскільки батько помер коли актор був ще дитиною, то він з мамою жив не просто бідно, а дуже бідно. Як відомо, в Кореї повністю платні дитячі садочки і школи, гуртки тощо. Для того, щоб отримати навіть звичайну середню освіту, треба вкласти багато коштів, а про університетську освіту я взагалі мовчу. Відтак, мамі актора доводилося брати позики-кредити в тому числі і для оплати навчання/житла тощо і цей борг постійно зростав. На другому курсі університету актору довелося навіть взяти академку і заробляти собі на навчання виконанням курсових робіт для інших студентів (що, до речі, допомогло потім з’явитися у фільмі “Спляча красуня “). Тому коли у 2016 році актор сплатив останні кошти за боргами сім’ї то він назвав цей день найщасливішим в своєму житті.
    Я відверто кажучи надзвичайно поважаю Вукі як особистість, адже в Кореї дуже мало акторів чи айдолів досягають успіху коли коли з бідних сімей. Йому вдалося і це не може не викликати повагу.

    1. Дорамилав коментує

      Ого яка історія… Мені цей актор теж сподобався … він дуже правдиво грає своїх персонажів…Але я ніколи не могла подумати що в Кореї так важко жити…

  8. Jaroslav коментує

    На мій погляд ji chang wook найталоновитіший корейський актор. Саме тому фільми з його участю користуються успіхом по всьому світу

  9. Jaroslav коментує

    Велика подяка що доповнили статтю відео з інтерв’ю Вукі

  10. Олесі4ка коментує

    Ji Chang Wook найкращий актор Кореї!!!!!!!

Залишити відгук

Вашу ел. пошту не буде опубліковано.

Дякуємо за вашу думку.